Головна
Колектив
Новини
Для батьків
Навчання
Досягнення
Символіка
Події
Співпраця
Галерея
Контакти
Посилання
Події у гімназії





















«Прощавай, початкова школо!»

  Наприкінці травня традиційно у гімназії проходить свято «Прощавай, початкова школо!». Цього року воно відбулося у дещо новому форматі: кожний клас презентував свої відео спогади про шкільні роки у гімназії. Протягом чотирьох років діти впевнено крокували Країною знань з класними керівниками: Власенко М.П., Пінчук Л.В., Замишляєвою М.Д., Шкарівською С.В., здобуваючи нові знання і пізнаючи світ.
  Попереду будуть нові перемоги, нові радощі і труднощі, нові друзі, вчителі, тож бажаємо всім учням гарного літнього відпочинку, бадьорого настрою, а рідна гімназія з радістю чекатиме всіх у вересні!!!














Тиждень безпеки дорожнього руху

  З 17 по 23 травня 2021 року з метою формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів у гімназії проходив Тиждень безпечної поведінки дорожнього руху
  У рамках Тижня були проведені виховні години, вікторини, ігри-бесіди «Дорожня абетка», «Мова вулиці», «Дорожні знаки на допомогу», «Безпека на дорозі залежить від кожного», уроки з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому», конкурси тематичних малюнків на тему «Знай дорослий, знай дитя: «Безпека руху – це життя».
















Захід до Дня Європи "Сторінками Євробачення" у 7Б класі
     

З 11 травня по 21 травня 2021 року
у гімназії відбулася декада
предметів естетично – спортивного циклу


Дата
Захід
Клас
Вчитель
1 11.05 Естафета серед учнів 1-х класів 1А,1Б,1В Пересєкін В.В.
2 12.05 «Веселі старти» 2А,2Б,2В Руль Н.В.
3 12.05 Майстер-клас "Родинний оберіг"
( до Дня родини).
Мініна О.Т.
4 12.05 Естафета з елементами футболу Палагута Я.О.
5 12.05 Естафета серед учнів 3-А та 3-В класів 3А,3В Пересєкін В.В.
6 13.05 Захід «У родинному колі»
(до Міжнародного дня сім’ї)
Савєлова А. С.
7 13.05 Естафета з елементами баскетболу 6А,6В Заварін В.О.
8 13.05 Турнір з волейболу 10 Палагута Я.О.
9 14.05 Майстер-клас"Родинний оберіг"
(до Дня родини)
Наумова Л.Б.
10 14.05 Захід «Сторінками Євробачення»
(До дня Європи)
Савєлова А. С.
Білецька М.С.
11 14.05 Виставка "Дитячих робіт" 6-9 Наумова Л.Б.
Мініна О.Т.
12 14.05 Тренінг «Домедична допомога при кровотечах.
Правила накладання пов’язок»
10 Бартош Л.П.
13 14.05 Турнір з волейболу серед учнів 6-Б класу Пересєкін В.В.
14 14.05 Турнір з волейболу 10 Заварін В.О.
15 17.05 Підготовка до "Джури"
«Ознайомлення з різними засобами домедичної допомоги»
10 Бартош Л.П.
16 18.05 «Цікава естафета» 4А,4В,4Г Руль Н.В.
17 19.05 Захід «Символіка українців»
(до Дня вишиванки)
Білецька М.С.
18 21.05 Майстер – клас "Сувенір" 6А,6Б,6В Мініна О.Т.
19 21.05 Тренінг «Правила накладання шин» 10 Бартош Л.П.




Виставка дитячих робіт
учнів 6-9 класів.
Вчителі гімназії
Наумова Л.Б. та Мініна О.Т


Естафета з елементами баскетболу
у 6А класі


Майстер–клас "Родинний оберіг"
учениці 7В класу

Тренінг "Домедична допомога при кровотечах. Правила накладання пов’язок." у 10 класі


Тренінг "Домедична допомога при кровотечах. Правила накладання пов’язок." у 10 класі


Тренінг "Домедична допомога при кровотечах. Правила накладання пов’язок." у 10 класі



Спортивна естафета у 1В класі



Майстер–клас "Сувенір-листівка" у 6А класї



Майстер–клас "Родинний оберіг", учениці 7В класу







День вишиванки

  Щороку в третій четвер травня Україна відзначає унікальне національне свято – День вишиванки. Мільйони українців саме цього дня дістають із шафи національне вбрання – вишиванку, аби вкотре засвідчити свою приналежність до віковічної української культурної традиції.
  Уже стало доброю традицією у гімназії цього дня проводити вишиванковий флешмоб «Бережи українське - носи вишиванку!», творчі виставки «Вишиванкові візерунки», майстер-класи «Вишиванка – спадок нації!».




















     

З 17 травня по 21 травня 2021 року
у гімназії були проведені заходи до Дня Європи.

Дата
Назва
Клас
Вчитель
1 17.05 European Day quizz Сторчак Г. С.
2 18.05 Вікторина «What do you know about Europe?» 10 Яковлева А. А.
3 18.05 Проектна робота до Дня Європи. Історія створення свята. Єня Т. І.
4 18.05 Eurovision - connecting people Пономарьова О. С.
5 19.05 Урок-подорож «European tour» Ящук І. В.
6 19.05 Holidays in Europe Луцко А. А.
7 20.05 Привітання мовами країн Європи 2А, 2Б, 2В Леоненко О. О.
Лазебник Л. О.
8 20.05 Урок-гра «Back in Europe» Коробчан М. М.
9 21.05 Європейський калейдоскоп 7А, 7Б, 7В Козачок О. П.

















В моїй родині - щастя і тепло,
Панує в ній повага і любов.
Там щедрості одвічне джерело,
Гніздечко заспокійливих розмов.
Рушник родинний вишили роки,
І непросте на ньому полотно.
Коріння прадідів, а ми - рясні гілки.
Родинне дерево на світі лиш одно.


Міжнародний день сім’і у гімназії

  Родина… Хата.. Оберіг… Ці слова давно вже стали синонімами для нашого народу і зігрівають серце кожного українця.
  До Міжнародного дня сім’і у гімназії пройшли тематичні години спілкування «Щаслива родина – міцна Україна!», «Моя родина – історії краплина», майстер-класи «Нехай квітує дерево родинне», «Вітальна листівка для мами і тата», «Родинні обереги».
  Під час таких заходів діти не просто виготовляли приємні подарунки для батьків, вони вкладали частиночку своєї душі, аби вона зігрівала теплом і любов’ю рідних і близьких.















  Берегинею кожного роду, кожної сім’ї є мудра Жінка – матір. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішим, найдорожчим! А наша любов до Матері – безмежна та вічна!
  До Дня матері в гімназії пройшли майстер-класи по виготовленню подарунків для мам; класні години: «Загляньте в мамині очі»; конкурс газет «Нехай завжди буде мама!»; виставка малюнків «Нашим мамам - ласкавим і ніжним».


















  Вчитель фізики Душинський В.О. разом з учнями 8-Б класу беруть участь у тестуванні додатку з фізики «BookVAR» , розробленому КНП «Освітня агенція міста Києва». Додаток для мобільних пристроїв дозволяє у доповненій реальності відтворювати 80 експериментів зі шкільної програми з фізики для 8 та 9 класу.












ВЕЛИКОДНІ ТРАДИЦІЇ!

  Великдень – найвеличніше свято українців. У кожній родині живуть пасхальні традиції, котрі бережуть, цінують і трепетно передають своїм нащадкам. Учні гімназії залюбки допомагали батькам готуватися до свята Пасхи, адже що може бути краще, аніж спільна справа в родинному затишному колі!













  28.04.2021 для вчителів 5-11 класів був проведений тренінг на тему "Створення предметів та наповнення їх контентом на платформі EDDY".












35-а річниця Чорнобильської катастрофи

  26 квітня з метою вшанування пам’яті жертв на Чорнобильській АЕС відбулася онлайн зустріч учнів гімназії з інженером-конструктор Савєловим Антоном Миколайовичем, котрий розповів про перше «Укриття» - саркофаг над 4 блоком, про призначення нового конфайнменту для 4 блоку, про цикл зберігання відпрацьованого ядерного палива, а також про свою роботу в одному із напрямів компанії «NOVARKA» по забезпеченню радіаційного контролю та показав 3D моделі своїх проектів.










Екофлешмоб «Добра справа для Землі».

     Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі - свято, що ознаменувало початок сучасного екологічного руху. Мета цього дня - звернути увагу на проблеми навколишнього середовища. Слоган Дня Землі 2021 – «Відродити нашу Землю».

     У День Матері-Землі учні гімназії приєдналися до цієї міжнародної ініціативи та провели екофлешмоб «Добра справа для Землі». У рамках заходу діти показали, як правильно сортувати сміття, прибирали забруднені навколишні території, годували птахів, які є невід’ємною частиною екосистеми Земної кулі та посадили молоді деревця. Таким чином кожен вніс свій маленький вклад у велику справу захисту та відновлення довкілля.

     Відповідальне ставлення учнів гімназії до довкілля, любов та повага до природи зараз формує обличчя Землі через десятки років.

















Карантин – не привід відмовлятися від улюблених занять!

  Карантин вніс чималі зміни як в освітній процес, так і в повсякденне життя. Він наклав багато обмежень, однак це не привід відмовитися від улюблених занять, які можна цікаво провести і в онлайн режимі.
  Хто любить інтелектуальний відпочинок, той разом з керівником гуртка «Шахи» Заславським Д. А. можуть пограти в онлайн шахи і навчитися логічно мислити, правильно переставляти фігури по полю, швидко приймати рішення та будувати стратегію, а також обробляти велику кількість інформації, плануючи свої дії у грі наперед.
  Учні гуртка «Петриківський розпис» разом керівником Наумовою Н.В. наповнюють своє дозвілля різнокольоровими барвами, і цього тижня діти малювали найтепліші квіти України – соняшники.
  Учні гуртка «Оригамі» разом з керівником Кулик Л. В. мають змогу відчути себе справжніми авіаконструкторами та космонавтами, адже вони виготовляли в техніці оригамі космічну ракету.






























     Проводити уроки віддалено, не бачити учнів, не мати можливостей пояснити особисто й допомогти в момент виникнення проблеми — ще кілька місяців тому вчителі не могли й уявити таких ситуацій у своїй роботі. Пандемія внесла несподівані корективи і змусила всіх терміново опановувати цифрові інструменти й нові педагогічні підходи та методики.

     Вчителі гімназії для онлайн уроків створюють презентації та тестування, підбирають аудіо та відео фрагменти уроків, роблять все, щоб освітній процес не зупинявся, щоб учні не втрачали зацікавленості в опрацюванні навчальних матеріалів для оволодіння відповідними компетентностями та досягнення передбачених освітньою програмою результатів навчання.





















     08.04.2021 для вчителів гімназії відбулося онлайн навчання з модуля «Електронний журнал для вчителя-предметника» в системі «Єдина школа». Спікер команди "ТАТЛ Технолоджи", що надає допомогу в опануванні платформи електронного журналу, Лариса Семененко познайомила з новим функціоналом модуля «Електронний журнал» та «Електронний щоденник», відповіла на запитання вчителів, надала необхідні для роботи посилання, інструкції та контакти для вчителів і батьків.







Флешмоб «Здоровим бути модно!»

     Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня в день створення Всесвітньої організації охорони здоров’я. Перебування в умовах карантину змушує нас задуматися над тим, що найголовніше у житті – це здоров’я, і наше майбутнє багато в чому залежить від власного вибору і поведінки сьогодні.

     З нагоди Всесвітнього дня здоров’я у гімназії проходив флешмоб «Здоровим бути модно!». Діти надсилали свої фотографії та відео, як вони дотримуються правил гігієни, правильного харчування, рухової активності.

     Бажаємо усім бути здоровими фізично, емоційно і духовно. Дотримуйтесь правил здорового способу життя, усіх карантинних обмежень, адже майбутнє без COVID-19 залежить від кожного з нас!











Онлайн заняття з педагогічними працівниками гімназії

     Безпека дитини – один із головних принципів Нової української школи, а тому вчителі мають володіти навичками надання домедичної допомоги.
     23.03.2021р. вчитель біології Бартош Л.П. провела онлайн заняття з педагогічними працівниками гімназії «Основні принципи надання першої домедичної допомоги у закладах освіти», на якому розповіла про те, як оцінити стан потерпілого і визначати, яку допомогу він потребує найперше, як допомогти людині в тій чи тій ситуації до приїзду швидкої допомоги.














Онлайн засідання педагогічної ради

     Нові реалії онлайн-навчання спрямовані на переорієнтацію освітнього процесу. З одного боку це вимагає певного підвищення професійної майстерності вчителя, доозброєння його новими знаннями, сучасними компетенціями, методами і технологіями, з іншого боку – високої мотивації здобувачів освіти до самостійного оволодівання новими знаннями. Адже освіта тільки тоді ефективна, коли вона сприймається через власний досвід.
     22.03.2021р. у гімназії відбулося онлайн засідання педагогічної ради «Самоорганізація у навчанні як запорука безпечного і якісного освітнього процесу», на якому вчителі гімназії обговорили питання проведення уроків методом СООП, коли вчителі заохочують учнів до спільної самостійної групової роботи для пошуку відповіді на велике питання за допомогою інтернету чи інших джерел інформації.













Кобзарем його ми звемо,
Так від роду і до роду:
Кожний вірш свій і поему
Він присвячував народу.
Він любив усе прекрасне
Все ненавидів потворне, —
І його ім’я — незгасне,
Світлий образ — неповторний.



     Кожного року в березні українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України – Т.Г. Шевченка.
     З 09.03.2021 по 12.03.2021 у гімназії проходили години спілкування «Геній українського народу», вікторини «Сторінками життя великого Кобзаря», конкурс читців «Палке слово Кобзаря», майстер-класи по виготовленню лепбуків «Незабутній Шевченко», книжечок «Кобзар в мініатюрі», майстер-класи «Вишиванка Тарас» (оригамі), квест «Шевченко і шкільні науки».
     Тиждень був плідним та пройшов у затишній атмосфері. Кожний бажаючий мав змогу залишити свої враження і побажання на стіні відгуків. Зробила це і Оксана Григорівна.


























     

З 19 лютого 2021 року по 5 березня 2021 року
у гімназії відбулася декада
суспільно-гуманітарних наук.


Дата
Захід
Клас
Вчитель
1 19.02 Круглий дитячий стіл
"Леся Українка і світова література"
Горбунова Т.А.
2 22.02 Конкурс презентацій
"Леся Українка - людина, народжена в Україні"
Денисенко О.В.
3 23.02 Літературна вікторина
"Що я знаю про Лесю УкраЇнку"
Рилькова А.В.
4 23.02 Написання диктанту
про Лесю Українку "Леся"
Рилькова А.В.
5 23.02 Малюємо газету
"Леся Українка - українська поетеса, письменниця, драматург"
Денисенко О.В.
6 23.02 Круглий стіл "Дочка Прометея".
До 150-річчя Лесі Українки
Нижник В.Г.
7 24.02 Урок - оберег
"Стане початком кінець" (урок підготовка до ЗНО)
11А Біленко І.В.
8 26.02 Урок - емоційне враження
"Поезія Лесі Українки" (Ілюстрації до творів)
11А Біленко І.В.
9 26.02 Круглий дитячий стіл "Леся Українка і світова література" Горбунова Т.А.
10 26.02 Історична вікторина
"Гетьмани України XVII століття"
Іванюк К.В.
11 26.02 Історичний марафон Власенко Л.П.
12 26.02 Створюємо інформаційний лист
"Пам'яті Л.Українки присвячується"
10 Біленко І.В.
13 02.03 Перегляд і обговорення презентацій
про життя і творчость Т.Г.Шевченка
Рилькова А.В.
14 02.03 Конкурс - вікторина на знання
біографії і творчості Т.Г.Шевченка
Нижник В.Г.
15 02.03 Конкурс учінівських есе
"Моя дорога до Шевченка"
10,
11А,11Б
Біленко І.В.
16 03.03 Малюємо газету
"Т.Г.Шевченко - видатний письменник та художник України"
7А,7Б,
Денисенко О.В. Біленко І.В.
17 03.03 Зустріч в клубі аматорів літератури.
"У народі називають Кобзарем".
(Готуемось до ЗНО)
11А Біленко І.В.
18 03.03 Інтелектуальний конкурс шевченкознавців Рилькова А.В.
19 04.03 Літературна гра
"Відгадай героя"
Горбунова Т.А.
20 05.03 Декламування віршів Шевченка.
Перегляд фільму "Шевченко і світ"
8А,
9А,9Б
Нижник В.Г.
21 05.03 Історичний тренінг
"Гетьманщина за правління І.Мазепи"
Іванюк К.В.
22 05.03 Історична гра
"Знавці історія"
Власенко Л.П.
23 05.03 Мовчазна вікторина
"Україна - це ми"
Денисенко О.В.




Перегляд і обговорення презентацій про життя і творчость Т.Г.Шевченка


Малюємо газету
"Т.Г.Шевченко - видатний письменник та художник України"


Круглий дитячий стіл "Леся Українка і світова література"

Круглий дитячий стіл "Леся Українка і світова література"











Конкурс декламаторів поезій Т.Г.Шевченка


Конкурс - вікторина на знання біографії і творчості Т.Г.Шевченка


Вікторина "Життя і творчість Лесі Українки "


Круглий стіл "Дочка Прометея". До 150-річчя Лесі Українки







Петриківські диво-квіти —
кольорів дзвінкий розмай;
квіти кажуть всьому світу:
«Україна — справді рай».
У тих квітах — наша мова,
наші ріки і поля...
Петриківка світанкова
кожне серце звеселя.




     Другий рік поспіль учні 2-В класу разом з класним керівником та керівником гуртка «Петриківський розпис» Наумовою Н.В. із задоволенням вивчають багатовіковий мистецький досвід нашого народу, його художні традицій, виконують декоративний розпис на папері, на картоні, на речах побутового вжитку, імпровізують та втілюють свої задуми в життя.
















Онлайн батьківські збори на тему «Особливості підліткового віку: як розпізнати кризовий стан та як найти спільну мову з підлітком»

     Для забезпечення якісного і безпечного освітнього процесу в нових умовах велику роль відіграє налагодження комунікації вчителів, батьків та дітей.

     Класні керівники 5-11 класів разом зі шкільним психологом Куць В.І. та соціальним педагогом Біленкою А.В. провели онлайн батьківські збори на тему «Особливості підліткового віку: як розпізнати кризовий стан та як найти спільну мову з підлітком»














Вітання з 8 Березня!
Дорогі жінки, дівчата!
У цей весняний ніжний день
Прийміть наші привітання.
Нехай тендітні пахощі троянд
Навіють щастя, ніжність і кохання,
Хай здійснює бажання зорепад
І втілює у дійсність сподівання!
Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло.
У березні вітер несе хай надію,
І щастя, і радість, і тільки добро!


Листівки "З 8 Березня!" учнів гімназії

Пер'ян А. 11Б клас


Габорець Д. 11Б клас


Чекалова О. 11Б клас


Полонська С. 8В клас


Гегель Є. 11Б клас


Сушкіна М. 10 клас


Боженко М. 11Б клас


Голубцова В. 11Б клас

Заворотняя Т.М. вчитель







До 150-річчя від дня народження Лесі Українки

     З метою вшанування пам’яті видатної української письменниці, громадської діячки Лесі Українки у гімназії відбулися заходи: години спілкування «Леся Українка – краса і гордість нації», майстер-класи по виготовленню лепбуків, книжечок, стіннівок «Я маю в серці те, що не вмирає», вікторини, круглі столи, тематичні уроки «Вона мені знайома з дитинства», літературний флешмоб декламаторів поезій «Леся Українка – поетична квітка України», інсценізації казок Лесі Українки. У шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «Ти себе Українкою звала..», проходили бібліотечні та інтегровані уроки «Леся Українка і світова література», конкурси читців поезії Лесі Українки.






























ФОТО ДНЯ

     Однією з форм STEM-навчання є уроки, які спрямовані на встановлення міжпредметних зв’язків і сприяють формуванню в учнів цілісного, системного світогляду, актуалізації особистісного ставлення до питань, що розглядаються на уроці.

      Саме такий урок був проведений у гімназії №237. Вчитель біології Бартош Л.П. та вчитель географії Ратушна Н.О. об’єднавши схожу тематику навчальних предметів 23 лютого 2021року провели у 6-А класі урок «Атмосфера – повітряна оболонка Землі».












     19 лютого 2021 р. старший інспектор ювенальної поліції Кухар Ю.Г. провела профілактичну бесіду з учнями 8-9 класів щодо безпечної поведінки в Інтернеті, протидії розповсюдженню та вживанню токсичних речовин, наркотичних, пияцтва, тютюнопаління серед дітей та підлітків, суїцидальної поведінки; відповідальність за своє життя та життя оточуючих, толерантне ставлення один до одного.






Вишиванка – дитинча кирпате,
Що квітки звиває в перепліт,
Материнські ласки, усміх тата,
Прадідів пророчий заповіт.


     Учні гуртка «Оригамі» разом з класним керівником Кулик Л.В. виготовили в техніці оригамі модель української сорочки та прикрасили її орнаментами. Саме поєднання оригамі з елементами української культури дає могутній потенціал для розвитку образного мислення, уяви та національно-патріотичного виховання учнів.







Відео-привітання до Дня Святого Валентина
(підготовлене учнями та вчителями англійської мови Леоненко О. О. та Лазабнек Л. О.)
     

З 8 лютого 2021 року по 19 лютого 2021 року
у гімназії відбулася декада іноземних мов.


     Декада іноземних мов була наповнена різними заходами: змаганнями, квестами, брейн-рингами, вікторинами тощо.

Дата
Захід
Клас
Вчитель
1 08.02-12.02 Створення відеопривітання до
Дня Святого Валентина
1А, 1В,
2А,2Б,2В,
3А,3Б,3В
Леоненко О. О.,
Лазебник Л. О.
2 08.02 Discussion club
“My future job”
Коробчан М. М.
3 08.02 Проектна робота
“Healthy food and vitamins”
Єня Т. І.
4 9.02
16.02
Video-club
“Schools in the world”
10 Яковлева А. А.
5 9.02 Музичний урок
“Musical instruments”
Луцко А. А.
6 10.02 Вікторина
“English poets and writers”
Сторчак Г. С.
7 10.02 Урок-подорож
“Thanksgiving Day”
Луцко А. А.
8 10.02 Discussion
“If I had a million…”
Єня Т. І.
9 10.02 Guessing game
“My favorite superhero”
Мусійко Д. В.
10 10.02
17.02
Конкурс
“Pictorial puzzles”
Яковлева А. А.
11 10.02 Рольова гра
“A famous singer”
Коробчан М. М.
12 12.01 Брейн-ринг
“Хто знає англійську краще?”
Козачок О. П.
13 15.02 Workshop “Valentine’s Day” Сторчак Г. С.
14 15.02 Storytelling
“Valentine’s Day”
Ящук І. В.
15 15.02 Вечір в англійському кафе
“English cafe”
Козачок О. П.
16 16.02
18.02
Квест
“In search of pirate treasures”

Леоненко О. О.
Лазебник Л. О.
17 16.02 Презентація
“Famous sportsmen”
Луцко А. А.
18 17.02 Quiz
“English is fun”
4В,4Б Ящук І. В.
19 17.02
19.02
Захід “Visit the fortune teller” Леоненко О. О.
Лазебник Л. О.
20 17.02 Квест-гра
“Весела англійська”
4А,4Б,
4В,4Г
Козачок О. П.
21 18.02 English video-club 7А,7Б Сторчак Г. С.
22 18.02 Музичний урок
“Chinese celebrations”
Мусійко Д. В.
23 18.02 Конкурс
“Spelling Bee”
4А,4Б,
4В,4Г
Пономарьова О.С.
24 19.02 Урок-презентація
“Unusual school”
Мусійко Д. В.
25 19.02 Урок-гра
“Harry Potter”
Коробчан М. М.
26 19.02 Брейн-ринг
“Around the world”
Яковлева А. А.
Коробчан М. М.
27 19.02 Song quizzes 11А Пономарьова О.С.


Музичний урок “Chinese celebrations”


Workshop “Valentine’s Day”


Конкурс “Spelling Bee”

Конкурс “Spelling Bee”


Урок-гра “Harry Potter”


Конкурс “Pictorial puzzles”


Video-club “Schools in the world”


Презентація “Famous sportsmen”


Презентація “Famous sportsmen”


Урок-подорож “Thanksgiving Day”


Захід “Visit the fortune teller”


Брейн ринг “Around the world”


Брейн ринг “Around the world”



English video club





Урок трудового навчання

     У гімназії значна увага приділяється формуванню життєвих компетентностей в учнів на уроках трудового навчання, а це дає можливість повною мірою розкрити природні здібності дитини, неординарність її думок, спроможність застосування на практиці різноманітних ідей, підготовку до життя та активної трудової діяльності в умовах сучасного високотехнологічного інформаційного суспільства.








День безпечного Інтернету

     9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.
     До Дня безпечного Інтернету у гімназії відбулися такі заходи: майстер-класи на уроках інформатики «Безпека в Інтернеті – як захистити себе», уроки – ігри у початковій школі «Безпечна подорож мережею Інтернет», а також було створення відео рекомендації «Користуйся Інтернетом безпечно!»























     

В рамках декади з 25 січня по 29 січня гімназія прийняла участь у другому всеукраїнському Інженерному тижні.


     Декада предметів природничо-математичного циклу була наповнена цікавими заходами.

     Заходи тривалого часу:

  • галерея інформаційних листків “10 цікавих фактів про комп’ютери”, “Коротка історія обчислювальних машин”, “Геніальні винаходи, зроблені випадково”, “Видатні українські інженери”, “Ілон Маск - геній сучасності” (Заворотняя Т.М.);
  • конкурс «Кращій філвордист гімназії» (6-11кл) (Заворотняя Т.М.);
  • Cup challenge - під час перерв 6А, В, 9Б, 10 (Сліжикова Ю.А.)

     Активні заходи

Дата
Захід
Клас
Вчитель
1 25.01 Вікторина “10 хвилин ребусів” 6а,6б,6в Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
2 25.01 Урок-подорож
“Незнайко на планеті Густина”
7а,7б,7в Душинський В.О.
3 25.01 Вікторина
“Що ви знаєте про Сонце?”
11а,11б Душинський В.О.
4 25.01 Флеш-ігри
“Square Word”, “Лабіринт-алфавіт”
Сліжикова Ю.А.
5 25.01,
27.01,
28.01
Вікторина
“Відгадай пристрій”
2а,2б,2в Хомутовська Н.Д.
6 26.01,
28.01
Захист навчальних проєктів
“Електричні явища в нашому житті”
8а,8б,8в Душинський В.О.
7 26.01 Гра-задача
"Розвиток уявлень про природу світла"
11а,11б Душинський В.О.
8 26.01,
29.01
Інженерний тиждень.
Творча лабораторія учнів:
Побудова моделі "Що там в океані?"
7а,7б Бартош Л.П.
9 27.01 Відеолекторій
“Подорож у теорію відносності”
10 Душинський В.О.
10 27.01 Інженерний тиждень.
Творча лабораторія учнів:
Створення Pop-up фігур
Хомутовська Н.Л.
11 27.01 Біологічний квест
"День зустрічі птахів"
Макаренко С. О.
12 28.01,
29.01
Квест
“Логічний фрістайл”
8а,8б,8в Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
13 28.01 Кросворд “10 хвилин про звичайні дроби” 5б,5в Хомутовська Н.Д.
14 28.01 Турнір знавців інформатики” 7а,7б,7в Баркар Т.О.
Заворотняя Т.М.
15 29.01 Інженерний тиждень.
Творча лабораторія учнів:
"Паперова маска"
7а,7б,7в Макаренко С.О.
16 29.01 Година спілкування
“Хімія та навколишнє середовище”
Черницька Л.О.
17 29.01 Інтелектуальна гра
“Логіка та програмування”
11Б Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
18 29.01 Інженерний тиждень.
Урок “Глобальні проблеми людства і як інженери допомагають їх вирішувати”
11б Заворотняя Т.М.
19 29.01 Інженерний тиждень.
Творча лабораторія учнів:
"Імітація голосу"
Макаренко С.О.
20 01.02 Урок “Безпечний Інтернет” 6а,6б,6в Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
21 01.02 Біологічний квест
“Квіткова рослина”
6а,6б,6в Барторш Л.П.
22 01.02 Творча лабораторія учнів
«Фізика на кухні»
7а,7б,7в Душинський В.О.
23 02.02 Інтелектуальна гра
“Безпечні хмари в Інтернет”
9б,10 Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
24 02.02,
04.02
Творча лабораторія учнів
«Створення електроскопа та дослідження електростатичних явищ.»
8а,8б,8в Душинський В.О.
25 02.02,
05.02
Віртуальна мандрівка
“ Різноманітність ссавців”
7а,7б Барторш Л.П.
26 02.02 Гра-змагання
“Математика та шифри”
Сліжикова Ю.А.
27 03.02 Урок прес-конференція
“Атомні електростанції. Атомна енергетика України”
9а,9б Душинський В.О.
28 03.02 Захист навчальних проєктів
“Харчові добавки. Користь чи шкода”
11б Черницька Л.О.
29 03.02 Екологічний квест
"На варті природи"
Макаренко С.О.
30 04.02 Урок “Безпечний Інтернет” 7а,7б,7в Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
31 04.02 Картографічна подорож
“Земля як планета”
5а,5б,5в Бартош Л.П.
32 04.02 STEAM проект
“Генетика. Спадковість та мінливість”
10 Бартош Л.П.
33 04.02 Урок-подорож
“Подорож в світ продуктів харчування”
Сліжикова Ю.А.
34 05.02 Виставка проєктів інженерного тижня. 5-11 вчителі кафедри

     Найбільш активними під час декади були учні:

11 кл: Боженко М., Гегель Є., Пер'ян А., Габорець Д., Чекалова О., Чалий С.;
10 кл: Барчук Д., Ткач Є., Сушкіна М., Харишин І., Ушакова К.;
9 кл: Морозов М, Савел'єва М., Каліновський В., Конюх Я., Ковтун Д., Небоженко В.;
8 кл: Вербицький М., Гірагосов Ю., Лютікова Ю., Кутісова Ю. Белоглазова К., Волкова С., Полонська С., Біда Н., Кучерина І. Дегтяренко В.;
7 кл: Нещадим В., Зайченко М., Журавльов Є., Нішенко Д., Іщук М., Ісаковський Д., Романенко А., Леонтьєв А., Обухов А., Володкевич Я., Тарасов М., Синельниченко О., Щетінін В., Скляренко В., Соченко А., Гордієнко Д., Атаманенко Ю., Воронова М., Затьора Р., Якименко А.;
6 кл: Арабаджи А., Заболотна А., Конюша К., Розналевич З., Біла В., Бронзенко К., Бабко Г., Джафарова Е., Сончак М., Таран К., Юрченко А., Мельник Ю., Павлик К., Пилипенко А., Місячний О., Сторожик В., Мартиненко Д., Харченко К., Хіврич О., Ланцедова М., Нарольська С., Сапон Є., Юшицина А., Ромашов Р., Шульга А., Струтинська А., Савелюк Н.;
5 кл: Піх С., Постіл Д., Сердюк Д., Сологуб А., Чалий М., Фільчашкіна А., Осадча В., Слозанський А., Кирик К., Січкаренко А., Холоденко І., Чесних М.

Проєкти інженерного тижня

Виставка проєктів.


Модель голосових зв'язок людини "Імітація голосу". Гегель Є., 11кл


Пристрій для надування повітряних кульок. Гегель Є., 11кл


Сонячна піч, Русева Д., 11а клас


Cup challenge, 6 кл


Cup challenge, 6 кл


"Що там в океані?" 6 кл


Урок “Глобальні проблеми людства і як
інженери допомагають їх вирішувати”,
11б клас



Урок “Глобальні проблеми людства і як
інженери допомагають їх вирішувати”,
11б клас



Проєкти інженерного тижня




Декада природничо-математичних наук

Урок “Подорож в світ продуктів харчування” 6 кл.


Турнір знавців інформатики.
7 кл.


Картографічна подорож.
5 кл.


10 хвилин ребусів. 6 кл.


Турнір знавців інформатики. 7 кл.


Галерея інформаційних листків.


Біологічний квест. 6 кл.


Пазли. 2 кл.


Пазли. 2 кл.


Гра "Математика та шифри". 6 кл.


Гра "Математика та шифри". 6 кл.


Гра "Математика та шифри". 6 кл.


Урок "Безпечний Інтернет". 7 кл.


Урок "Безпечний Інтернет". 6 кл.


Урок "Безпечний Інтернет". 7 кл.


Флеш-ігри. 5кл.


Флеш-ігри. 5кл.


Флеш-ігри. 5кл.








Ну, хто створив цей дивосвіт казковий,
Де стільки світла, радості й краси?
Він надзвичайний, чарівний, чудовий
Й блискучий від ранкової роси!


     2 лютого 2021 р. на уроці літературного читання учні 4-Г класу, класний керівник Шкарівська С.В., мали змогу поринути у захоплюючий свій казки та спробувати себе у ролі справжніх акторів.







Онлайн батьківські збори

     Нові умови навчання вимагають нових форм спілкування адміністрації та вчителів як з учнями так і з батьками. Саме тісна взаємодія всіх учасників освітнього процесу сприяє якісній підготовці дітей до сучасних викликів та створення сприятливого середовища для навчання.

      1 лютого 2021 р.директор гімназії Оксана Григорівна Зданевич та заступник директора з НВР Лариса Іванівна Завальна провели онлайн батьківські збори з батьками учнів 11-х класів та ознайомили з умовами проведення ЗНО 2021.










Засідання педагогічної ради

     Управління процесами у гімназії та забезпечення якості освітнього процесу та, як результат, висока якість освіти не можливі без аналізу актуальної та достовірної інформації про стан справ у закладі освіти.
     У гімназії пройшло засідання педагогічної ради «Самооцінювання гімназії: визначаємо результати, генеруємо ідеї, плануємо майбутнє».








День Соборності

     Щорічно, 22 січня, на честь проголошення возз'єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в Україні відзначають День Соборності.

     З 18.01.2020 по 22.01.2020 до Дня Соборності у гімназії проходив сhallenger «Моя Україна – єдина країна». Учні гімназії надсилали свої фото з різних куточківрідної Батьківщини, котрі були символічно об’єднані в одну єдину державу - Україну. Саме День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.







     04.01.2021 у гімназії проведені тренінг-консультації з питань проведення онлайн уроків на дистанційному навчанні:
– платформа «Google meet», спікер – вчитель інформатики Заворотняя Т.М.
– платформа «ZOOM», спікери – вчитель математики Хомутовська Н.Д. і вчитель інформатики Баркар Т.О.












     Новорічні та Різдвяні свята улюблена пора не тільки дітей, а й дорослих, адже саме в цей час кожен вірить в диво та чекає на здійснення найзаповітніших мрій; це пора розваг, казкових сюрпризів та подарунків.
     Неймовірні події викрадення Різдва, перемога добра і дружби вирували напередодні у стінах нашої гімназії. Адже учнівське самоврядування гімназії для всіх готувало подарунок - відеоказку «Грінч - викрадач Різдва.»

Вітаємо всіх з Новорічними та Різдвяними святам. Нехай 2021 рік буде наповнений яскравими фарбами, приємними враженнями і радісними подіями.









ФОТО ДНЯ

     22 грудня у 6-А класі вчитель біології Бартош Л.П. провела позакласний захід з біології на тему «Квітуча Україна». Користуючись ботанічним описом та візуальним зображенням квітів, таких як: маки, волошки, ромашки, чорнобривці, мальви, барвінок, учні виготовляли квітку з мікс елементів. Результат роботи учнів – складена з різнобарвних квітів карта України з використанням гофрованого та кольорового паперу.
















SPELLING BEE CONTEST

     З 21 по 24 грудня у гімназії №237 проводився конкурс з англійської мови «Spelling Bee Contest», у якому брали участь учні 4-х класів. Метою конкурсу було - заохотити дітей до усвідомленого вивчення лексики та правильної вимови слів по буквам.










ФОТО ДНЯ
Проєктна робота «Пори року і свята»

     Учні початкової школи гімназії з великим задоволенням беруть участь у проєктній роботі. Так під керівництвом вчителя англійської мови Леоненко Олени Олексіївни учні 2-А, 2-Б та 2-В класів підвели перші підсумки своєї роботи і представили їх у Новорічному відеоролику «Merry Christmas».






Допомога птахам взимку

     Вже стало доброю традицією гімназії у зимовий період допомагати пернатим. Учні 2-Б класу разом з батьками виготовили годівнички для птахів і розвісили їх з класним керівник Бойко Ларисою Василівною на подвір’ї гімназії. З великим задоволенням та радістю школярі пригостили пташок зерном, шматочками хліба.















Діти вірять в чудо,
Надзвичайне чудо,
Коли нічним небом
Мчить вогненний кінь.
А на ньому в санях
Золотом оббитих,
Миколай долає
Простір й височінь.


     18 грудня напередодні Дня святого Миколая у гімназії пройшли святкові заходи по класах з дотриманням усіх карантинних норм «Ходить світом Миколай».

     Цей день став Святом доброти і гарного настрою. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.




























Самоорганізований освітній простір гімназії

     Минув рік, як 22 листопада 2019 року гімназія підписала Меморандум про співпрацю з благодійною організацією БФ «Асперн» у рамках реалізації програми «DARE – мріяти, досягати, усвідомлювати та виражати». Уже другий рік у нашому закладі освіти впроваджується один із компонентів програми - методика «Самоорганізований освітній простір» (СООП), яка широко відома у цілому світі та схвалена для використання в закладах освіти Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Міністерства освіти і науки Україні (протокол № 3 від 21.06.2019).
     Використання методики СООП під час освітнього процесу допомагає учням розвинути лідерські здібності, навички комунікації та самопрезентації; підвищити комп'ютерну грамотність, вміння орієнтуватися в інформаційному просторі, стати більш вмотивованими до генерування своїх ідей.
     Наша гімназія готова до змін та впровадження сучасних інноваційних підходів до навчання для забезпечення якісної освіти.














ФОТО ДНЯ
11 грудня 2020 року

     На уроках біології учні набувають природничо-наукову компетентність, тобто навчаються зрозуміти перебіг природних явищ і процесів, набувають досвіду застосовувати знання у процесі пізнання світу, формувати ціннісні орієнтири на збереження природи, гармонійну взаємодію людини і природи.
     11 грудня вчитель біології Бартош Л.П. відкрила для учнів 7-Б класу світ земноводних. Учні переглянули навчальний фільм про різні види амфібій та вивчили структури їх внутрішніх органів і особливості їх існування.
















Мій улюблений світ - без насильства,
Без жорстокості, болю і зла,
Де народом заспівана пісня
Містить тільки хороші слова.



     У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у гімназії проходили години спілкування «Як захистити себе від насильства», «Профілактика жорстокої поведінки», інформаційні хвилинки «Права дитини», уроки добра «Булінг! СТОП!», «Планета толерантності проти булінгу», круглі столи «Скажи насиллю «НІ!», «Зупинимо насилля разом!», а також флешмоб «Ми проти насильства. Ми за любов і доброту!».

     Упродовж акції шкільний психолог Куць Вікторія Іванівна провела з учнями 5-8 кл. тренінгові заняття «Толерантність у нашому житті – запорука миру та злагоди» та «Світ без насильства очима дітей».



























     У гімназії впроваджуються елементи STEM-освіти. Так, у 6-А класі вчителем математики Сліжиковою Ю.А. цікаві завдання на додавання та віднімання дробових чисел були представлені у формі японських кросвордів, які виглядали як улюблені герої мультфільмів та коміксів.














Challenger «Амбасадори добра»

     З 30.11.2020 по 04.12.2020 у гімназії проходив челленджер «Амбасадори добра». Учні 5-11 класів надсилали фотографії своїх добрих справ, а на завершення тижня Добра записали відеозвернення зі словами подяки лікарям, котрі щодня рятують людські життя і героїчно тримають оборону в боротьбі з коронавірусом COVID-19.
     Вірш до відеоролика написала вчителька української мови та літератури нашої гімназії Нижник Валентина Григорівна.



















ФОТО ДНЯ
1 грудня 2020 року

     У гімназії враховано особливості дистанційного навчання під час карантину, забезпечено умови для реалізації змішаного навчання. Для учнів 5-В та 6-В класів, що перебувають на самоізоляції, в синхронному режимі були проведені онлайн уроки.















День пам'яті жертв голодомору

     День пам'яті жертв голодомору - щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.
     24 листопада вчитель історії Іванюк К.В. провела урок-реквієм "Свіча пам'яті", на якому учні мали змогу більше дізнатися про жахливу сторінку історії геноциду українського народу, переглянули документальні фільми та послухати інтерв’ю з очевидцями тих страшних подій.







«Знайомтесь: Instagram 5-х кл.»

     У нашій гімназії є багато гарних традицій. Одна з найбільш відповідальних – це приймати до великої гімназійної родини нових гімназистів – учнів 5 класу. Цього року це свято відбулося у дещо новому форматі з дотриманням карантинних вимог: протягом двох тижнів п’ятикласники презентували свої таланти на сторінці імпровізованої соціальної мережі Instagram.

















No Smoking Day

     Щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу відзначають Міжнародний день відмови від паління.

     19 листопада класний керівник 8-А класу Іванюк К.В. провела годину спілкування «Скажемо «НІ!» шкідливим звичкам». Саме широке інформування учнів про згубний вплив тютюну на здоров’я здатне позитивно вплинути на самосвідомість школярів і запобігти шкідливим звичкам.






ФОТО ДНЯ

     Урок англійської мови в 4-Б класі на тему «Розкажи мені про себе. Відпрацювання різних питань з дієсловом to be», вчитель Пономарьова О.С.









ФОТО ДНЯ
18 листопада 2020 року

     З метою формування природознавчої компетентності 18 листопада учні 3-В розглянули тему «Грунт» і мали змогу спробувати себе у ролі справжніх геологів та екологів, а також побачити досліди, які продемонструвала класний керівник Лаштопа О.В.












16 листопада - Міжнародний день толерантності

     16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. У цей день, у 1995 році, було ухвалено Декларацію принципів толерантності. Де сказано, що толерантність – це не поступка, поблажливість чи потурання, а передусім, активна позиція, яка формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.

     Вже стало доброю традицією гімназії у цей день проводити виховні години «Толерантність об’єднує» та відкритий мікрофон «Що для Вас означає доброта, повага, толерантність»












Велична, щедра і прекрасна мова,
Прозора й чиста, як гірська вода, —
То України мова барвінкова, —
Така багата й вічно молода.

9 листопада - День української писемності

     До Дня української писемності та мови у гімназії протягом тижня відбувалися заходи: години спілкування «Без мови й народу нашого нема», «Буду я навчатись мови золотої», вікторини та конкурси «Знавці української мови», інсценізації казок, флешмоб «Велична, щедра і прекрасна мова».


































Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

     9 листопада відбувся ювілейний XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності-2020. Цьогоріч автором тексту став письменник, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка Іван Малкович, а читала акторка з філігранною дикцією Римма Зюбіна. Диктант мав назву «Виклики книжкової ери».

     Наші дев’ятикласники разом зі своїми вчителями традиційно писали радіодиктант за шкільними партами, а учень 10 класу Захарчук Максим та учень 11 класу Габорець Давид, долучилися до написання диктанту у бібліотеці імені Вернадського.


















Наш Київ розіслався
На горах над Дніпром,
Садами заквітчався,
Мов дівчина вінком.
Його побудували
Брати, батьки, діди.
І славно захищали
Від лютої біди…
М. Рильський


     До Дня визволення Києва від німецько-фашистських загарбників у гімназії пройшли уроки пам’яті «Вам, визволителі, уклін і слава за Україну і наш Київ золотий!»













Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

     У рамках VI Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, котрий проходив під гаслом «Роль шкільної бібліотеки в екологічній просвіті учнів», у бібліотеці гімназії були організовані такі заходи: книжкові виставки «Збережемо довкілля заради життя», «Який широкий світ», «Природа очима художника»; інсценізації оповідань В. Сухомлинського «Соромно перед соловейком» та казки Лариси Ніцой «Лісове страховисько»; літературна гра «Зелений експрес»; бібліотечний урок «Хліб наш насущний».



















День захисника України!

     14 жовтня традиційно в Україні відзначають День захисника України. Це свято не тільки військових, це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю країни, свято усіх небайдужих, котрі своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують захист України.

      Напередодні Дня захисника України у гімназії пройшли тематичні заходи «Ми козацького роду!», шкільна команда учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Морські піхотинці» відпрацювала практичні навички по розбиранню та складанню «АК», а учнівське самоврядування гімназії підготувало відеопривітання зі словами подяки «Захисники мого народу, ми вдячні Вам!..».















Густими барвами земними
Він звеселяє полотно,
І чим рясніш воно цвістиме,
Тим довше житиме воно.
М. Рильський


День художника

     Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. До Дня художника (11 жовтня) у гімназії пройшли майстер-класи «Розмаїтий світ мистецтва» та виставка учнівських робіт «Арт-Візія». Наші юні художники продемонстрували свої творчі здібності та подарували можливість насолодитись їхніми талантами.





























ФОТО ДНЯ
5 жовтня 2020 року

     До Всесвітнього дня захисту тварин у гімназії пройшли уроки доброти «Гуманне і відповідальне ставлення до тварин».













Тим, хто пізнати добро допоміг,
Тим, хто відкрив для всіх тайни доріг,
Тим, чия праця важка, непроста,
Тим, чиє слово добром пророста,
Тим, хто відкрив науки світання
Святкові і щирі вітання!



   Традиційно напередодні Дня вчителя учні гімназії вітають своїх наставників з професійним святом великим гала-концертом. Проте нові виклики суспільства вносять свої корективи і в шкільне життя, тому цього року свої вітання для педагогів гімназисти записали у новому відеоформаті, висловивши свою любов і подяку за тепло і невтомну працю своїх вчителів.
   Бажаємо всім освітянам наснаги, терпіння, нових успіхів у роботі. Миру в оселях та країні, добробуту та процвітання у всіх справах.











Європейський день мов

     Щорічно 26 вересня відзначається Європейський день мов, метою якого є заохочення дітей та дорослих до вивчення різних мов світу. У гімназії в цей день було проведено вікторини “Quiz on Language Facts” та “European Day of Languages”, мовознавчі перегони “Countries and Languages”, мовленнєвий конструктор “Idioms of the World”, гравіккон “Hello”, а також мовленнєву гру для молодших школярів “Animal Sounds in Different Languages”.























ФОТО ДНЯ

     Щорічно 22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави, який покликаний висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Другої світової війни боролися за свободу і мир в тилу. У цей день у гімназії пройшли уроки пам’яті «Стежками партизанської слави».







Міжнародний день миру

     Кожного року у всіх куточках планети 21 вересня відзначають Міжнародний день миру. До відзначення цього свята традиційно долучилася і наша гімназія. У класах пройшли години спілкування «Мир на землі - радість у родині», «Збереження миру - обов’язок чи життєва необхідність?», а також флешмоб малюнків на асфальті «Нам потрібне мирне небо».
     Бажаємо усім мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством шлях у майбутнє!







Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

     У рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у гімназії були проведені години спілкування «COVID-19 — новий виклик для всього свiту», аукціон ідей «Безпека поширення коронавірусу COVID-19 — це….», ігри-тести “ПРАВДА чи ФЕЙК про КОРОНАВІРУС”, а учнівське самоврядування підготувало відеоролик «Твоя безпека - запорука твого здоров`я» про створення безпечного освітнього простору у гімназії та про дотримання учнями правил гігієни.



















Безпека життєдіяльності – запорука щасливого майбутнього!

     З метою чіткого усвідомлення учнями небезпечних і шкідливих чинників у ситуаціях, що виникають у навколишньому середовищі, опанування знаннями, вміннями і навичками створення безпечних умов життя і діяльності у гімназії пройшли години спілкування «Про безпеку пам’ятай», уроки-ігри на свіжому повітрі «Твоя безпека - це твоя уважність», а учнівське самоврядування підготувало відеоролик «Будь обережним на вулиці і вдома».





















День знань.

     1 вересня – це завжди не просто початок чергового навчального року в гімназії, це зустріч з друзями, вчителями, це багато нових вражень та переживань.
     Традиційно у цей день до великої шкільної родини приєднуються першокласники, які так з нетерпінням чекали цієї відповідальної миті у своєму житті. Проте у вересні 2020 року свято Першого дзвоника відбулося дещо по-іншому. Щоб убезпечити дітей від зараження коронавірусом та з метою дотримання соціальної дистанції директор гімназії Зданевич Оксана Григорівна привітала кожний клас окремо та побажала усім гарних успіхів у навчанні.
     А учнівське самоврядування підготувало відеопривітання до Дня знань для всіх учнів гімназії №237.

















^Вгору
|  2019-2020 н.р.  |      |  2018-2019 н.р.  |      |  2017-2018 н.р.  |      |  2016-2017 н.р.  |

Виховання і тільки виховання - мета школи.    Йоганн Песталоцці
Головна
Колектив
Новини
Для батьків
Навчання
Досягнення
Символіка
Події
Співпраця
Галерея
Контакти
Посилання

Розробка та підтримка сайту Заворотняя Т.М.
Яндекс.Метрика