Головна
Колектив
Новини
Для батьків
Навчання
Досягнення
Символіка
Події
Співпраця
Галерея
Контакти
Посилання
Події у гімназії










«Прощавай, початкова школо!»

  Доброю традицією нашої гімназії є завершувати навчальний рік святом «Прощавай, початкова школо!».
  Цього року наші четвертокласники не зможуть зібратися в затишному приміщенні гімназії. Проте де б не були зараз наші маленькі українці, в їхніх серцях завжди будуть теплі спогади про рідну школу, друзів, вчителів. Саме тому кожний клас презентував свої відео спогади про шкільні роки у гімназії. Протягом чотирьох років діти впевнено крокували Країною знань з класними керівниками: Матюшенко А.В., Лаштопою О.В., Феськовою О.В..
  Впевнені: зовсім скоро ми знову будемо разом, в рідних домівках, в рідній школі, на своїй вільній і незалежній землі! І більше ніхто і ніколи не затьмарить світлого і щасливого дитинства наших учнів! Україна переможе! Тож бажаємо всім учням мирного літнього відпочинку, бадьорого настрою, а рідна гімназія з радістю чекатиме всіх у вересні!!!



4-А клас



4-Б клас



4-В клас











ФОТО ДНЯ
День вишиванки.

  У цей день наша гімназія завжди майоріла різнобарв’ям вишиванок учнів і вчителів, котрі розповідали про звичаї і традиції неймовірно сильного і мужнього українського народу.
  І ніякий агресор не змінив наші плани і цього року!
  19 травня наші учні знову одягнули свої вишиванки, а вчителі провели традиційні уроки та позакласні заходи до Дня вишиванки.
  Вишиванка – це наша гордість, наш оберіг, наша віра і наша сила!
  Україна переможе! Слава Україні!














День вишиванки













Рухова активність заряджає позитивом

  Бути поруч один з одним, спілкуватись, підтримувати один одного – це найголовніше, що потребує кожний з нас у цей важкий час. А якщо це дитина? То звичайно хочеться ще й побігати, пострибати або просто порухатись разом з друзями.

  Учителі фізичної культури Руль Н.В. та Заварін В.О. провели спільний урок для паралелі здобувачів освіти 6-х класів, метою якого було сприяти теплій і дружній зустрічі наших учнів, де вони мали змогу порухатись, поспілкуватись, зарядитись позитивним настроєм.

  І як завжди завершили урок вчителі словами подяки Збройним Силам України і вірою в перемогу України.
















Твоя безпека у твоїх руках

  З метою підвищення рівня обізнаності дітей про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів, навчанням правилам безпечної поведінки у разі їх виявлення класні керівники 1-11 класів провели онлайн бесіди, виховні години зі здобувачами освіти: «Правила поводження у разі знаходження вибухонебезпечного пристрою», «Обережно незнайомі предмети.

  Пам’ятайте: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів повинні займатися тільки підготовлені фахівці-сапери. У разі виявлення підозрілих предметів — не торкатися їх, не піднімати, а негайно повідомити про знахідку до найближчого відділення поліції, органів місцевого самоврядування, підрозділу ДСНС за телефоном «101».





































День Європи









Челендж уроків Єдності
«Перемагаємо разом»

  У цей важкий для нашої країни час особливо потребують уваги і підтримки діти. Враховуючи, що найбільш дієвим засобом протидії негативним впливам війни на дітей є повернення їх до емоційно-забарвленої рухової активності, учителі нашої гімназії долучились до проєкту «Перемагаємо разом» і провели челендж онлайн уроків фізичної культури - уроків Єдності.
  Учитель фізичної культури Пересєкін В.В. провів онлайн урок разом з колегою із школи №332, на який долучились учні обох закладів освіти і мали змогу не тільки разом виконувати фізичні вправи, а й просто пограти у рухливі ігри.
  Учитель фізичної культури Палагута Я.О. провів онлайн урок для своїх учнів разом з українським футболістом Погорілим С.П., на якому в дружній і теплій атмосфері усі разом займались руховою активністю. Присутність гостя наповнила позитивними емоціями зустріч.
  Та найголовніше те, що всі вчителі завершили свої уроки Єдності словами подяки Збройним Силам України і вірою в перемогу України.







Україна переможе! Плани на майбутнє!





Дякуємо захисникам України!











День пам’яті Героїв Небесної Сотні

  З метою вшанування мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави у гімназії відбулися виховні години «Майдан - символ національної єдності», уроки мужності «Ті, що змінили нашу державу і наш народ», а учні 10 класу (класний керівник Нижник В.Г.) поклали квіти до пам’ятника Героїв Небесної Сотні.








ФОТО ДНЯ
Електронний конструктор
як елемент STEM-освіти на уроках фізики.


  Під час вивчення електричних явищ учні 8-В класу мають можливість складати різноманітні електричні схеми за допомогою електронного конструктора, легко – за грою – засвоюючи знання з фізики.










День єднання.

  16 лютого у гімназії до Дня єднання пройшли години спілкування, на яких учні виконали Гімн України.
  Також наші гімназисти долучилися до районного заходу «Патріотичний ланцюг єднання» та Мосту єднання на Всеукраїнській інтерактивній дошці Padlet.



























































День безпечного Інтернету

  Інтернет-технології стали частиною буденного життя дітей і сучасної молоді. Комп’ютер вже є не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та розвитку особистості. Щоб повноцінно орієнтуватись у віртуальному просторі, дитині треба вчитися структурувати великі потоки інформації, дотримуючись основних правил безпеки в мережі.
  Саме тому щороку у гімназії до Дня безпечного Інтернету на уроках інформатики проходять майстер-класи «Безпека в Інтернеті – як захистити себе», уроки – ігри у початковій школі «Безпечна подорож мережею Інтернет», перегляди відео рекомендацій «Користуйся Інтернетом безпечно!»






















Цифрова компетентність вчителя та учнів –
сучасна тенденція цифровізації освіти.

  10 лютого 2022 року заступник директора з навчально-виховної роботи Завальна Л.І. провела майстер клас на тему «Використання інструмента SELFIE для вивчення та аналізу цифровізації закладу освіти» для заступників директорів закладів загальної середньої освіти Дарницького району.

  Було представлено платформу SELFIE, покрокову інструкцію з правилами створення та здійснення опитування в цьому інструменті. Також продемонстровані результати використання інформаційних технологій в гімназії.
















Всесвітній день без мобільного телефону

  Щороку з 6 лютого світ починає відзначати День без мобільного телефону. Акція, що триває впродовж трьох днів, до 8 лютого, закликає людей проводити час без цього пристрою, бо попри беззаперечну користь мобільного та інтернет зв’язку, користування ними створює певну залежність.

  Учні нашої гімназії також долучися до акції «День без телефону» і показали, як можна весело і корисно проводити час без гаджета, адже навколо стільки цікавих речей, які ми іноді не помічаємо через свої смартфони.













Майстер клас для вчителів Дарницького району

  03.02.2022 був проведений майстер клас для вчителів Дарницького району, Матюшенко А.В., вчителем початкових класів гімназії № 237 на тему «Рефлексія на уроці – основа зворотнього зв’язку». Вчитель познайомила з різноманітними прийомами рефлексії, поділилася досвідом їх практичного застосування на уроках під час очного та дистанційного навчання.




















Зігрій серце солдата

  Учні, батьки та вчителі нашої гімназії вже вкотре долучаються до акції «Зігрій серце солдата» та продовжують підтримувати бійців, які відстоюють незалежність нашої країни на східних рубежах.
  Саме тому у гімназії знову було зібрано ліки, чай, каву та солодощі для воїнів АТО. Також до посилок діти поклали свої малюнки з теплими словами подяки, котрі найбільше і зігрівають душу бійця.
  21 січня учні гімназії передали благодійну допомогу до Ради волонтерів при Дарницькій райдержадміністрації.
  Велике спасибі всім батькам, котрі надали у допомогу нашим солдатам і виховують небайдужих дітей! Адже великі справи починаються саме з маленьких вчинків.










































День Соборності

  Уже стало доброю традицією у гімназії до Дня Соборності проводити челендж «Моя Україна – єдина країна». Цього року наші учні також надсилали свої фото з різних куточків рідної Батьківщини, котрі були символічно об’єднані в одну єдину державу - Україну.
  А учні початкової школи утворили символічне коло єднання із своїх пробок.


















     

Декада предметів природничо-математичного циклу була наповнена цікавими заходами.

     Заходи тривалого часу:

  • конкурс малюнків “Математика моїми очима” (5кл) (Левшина О.І.);
  • конкурс «Придумай назву» (5-11кл) (Заворотняя Т.М.);
  • галерея інформаційних листків "Чи знаєте ви що...?" (Заворотняя Т.М.);
  • виставка портретів видатних вчених-хіміків (7-11кл)(Черницька Л. О.)

     Активні заходи

Дата
Захід
Клас
Вчитель
1 10.01,
11.01,
14.01
Вікторина “Відгадай ребус” 6а,6б,6в Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
2 10.01,
11.01
Урок-вікторина
”Хочу все знати”
5а,5б,5в,5г Макаренко С. О.
3 12.01 Інтелектуальна гра
“Фізика в обличчях на купюрах світу”
11 Душинський В.О.
4 12.01 Географічна вікторина
“Листаючи сторінки географії”
6а,6б,6в Ратушна Н.О.
5 12.01 Інтелектуальна гра
“Щасливий випадок”
Хомутовська Н.Д.
6 12.01,
13.01
Інтелектуальна гра
“Код Да Вінчі”
8а,8б,8в Баркар Т.О.
Заворотняя Т.М.
7 13.01 Дискусійний клуб
“Країни Азії, факти свідчать”
10 Ратушна Н.О.
8 13.01 20 цікавих хвилин
“Жінки в ІТ”
10,11 Баркар Т.О.
Заворотняя Т.М.
9 14.01 Математичні фокуси
“Таємниця дати народження”
7а,7б,7в Сліжикова Ю.А.
10 14.01 Гра-досідження
“Змоделюй наслідки, що відбулися б у природі…”
7а,7б,7в Ратушна Н.О.
11 14.01 Математичне кафе Хомутовська Н.Д.
12 14.01 Вікторина
“Математичний олімп”
5а,5б,5в,57 Левшина О.І.
13 14.01,
18.01,
19.01
Веб-квест
“Логічний фрістайл”
9а,9б,9в Баркар Т.О.
Заворотняя Т.М.
14 14.01,
17.01
"Турнір знавців інформатики" 7а,7б,7в Баркар Т.О.
Заворотняя Т.М.
15 17.01 Математичні фокуси для тих, хто думає математично 6а,6б,6в Сліжикова Ю.А.
16 17.01,
19.01,
21.01
Біологічна вікторина
“Кращі знавці біології”
9а,9б,9в Макаренко С. О.
17 18.01 Вікторина
“Ах, серце”
Макаренко С.О.
18 18.01 Математична гра
«Життєва математика»
Сліжикова Ю.А.
19 18.01 Інтелектуальна гра
“Програмування та логіка”
10 Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
20 18.01 Брейн-ринг
“Логіка та інформатика”
11 Баркар Т.О.,
Заворотняя Т.М.
21 18.01 Творча лабораторія учнів
«Терези власноруч»
7а,7б,7в Душинський В.О.
22 18.01 Відеолекторій
“Подорож у теорію відносності”
10 Душинський В.О.
23 19.01 Урок-диспут
“Рентген чи Пулюй?"
9а,9б,9в Душинський В.О.
24 19.01 Математична гра
«Шалені числа»
Сліжикова Ю.А.
25 19.01 Вікторина для ерудитів
“Цікава хімія”
10 Черницька Л. О.
26 20.01 Урок-гра
“Найрозумніший”
10 Макаренко С. О.
27 20.01 Конкурс комп'ютерних малюнків на вільну тему Баркар Т.О.
Заворотняя Т.М.
28 20.01,
21.01
Творча лабораторія учнів
«Створення електроскопа та дослідження електростатичних явищ.»
8а,8б,8в Душинський В.О.
29 21.01 Конкурс комп'ютерних малюнків на вільну тему Заворотняя Т.М.
30 21.01 Створення числових картин
"Числізм та картини Сієнни Морріс"
7а,7б,7в Сліжикова Ю.А.
31 21.01 Вікторина
“Відгадай, що це”
5а,5б,5в,5г Хомутовська Н.Д.
Мальцева О.О.


Математичне кафе 8 кл.


Інтелектуальна гра
“Щасливий випадок” 9в кл.



"Відгадай ребус", 6 кл.


Вікторина “Відгадай, що це” 5 кл.



Конкурс "Придумай назву"


Конкурс малюнків на вільну тему
8в та 9в класи


Інформаційні листи "Чи знаєте ви що...?"

Математичний олімп,
5 кл

Інтелектуальний турнир з інформатики,
8 кл

Математичні фокуси для тих,
хто думає математично, 6 кл

Математичний олімп,
5 кл



Інтелектуальний турнир з інформатики,
8 кл



Математичні фокуси для тих,
хто думає математично, 6 кл



Створення числових картин
"Числізм та картини Сієнни Морріс" 7 кл.

Математична гра
«Шалені числа» 7 кл.



Математична вікторина
6 кл.

Створення числових картин
"Числізм та картини Сієнни Морріс" 7 кл.



Урок-диспут
“Рентген чи Пулюй?" 9 кл.



Математична вікторина
6 кл.



Інтелектуальна гра
“Фізика в обличчях на купюрах світу” 11 кл


Інтелектуальна гра
“Фізика в обличчях на купюрах світу” 11 кл


Інтелектуальна гра
“Фізика в обличчях на купюрах світу” 11 кл




Творча лабораторія учнів
«Створення електроскопа та дослідження електростатичних явищ.» 8 кл


Вікторина для ерудитів
“Цікава хімія” 10 кл


Вікторина для ерудитів
“Цікава хімія” 10 кл


Вікторина для ерудитів
“Цікава хімія” 10 кл


Географічна вікторина
“Листаючи сторінки географії” 6 кл


Гра-досідження
“Змоделюй наслідки, що відбулися б у природі…” 7 кл


Дискусійний клуб
“Країни Азії, факти свідчать” 10 кл


Брейн-ринг
“Логіка та інформатика” 11 кл


Інтелектуальна гра
“Програмування та логіка” 10 кл


"Турнір знавців інформатики" 6 кл




Математичний олімп, 5 кл














У житті немає нічого, чого варто було би боятися – є тільки те, що потрібно зрозуміти

Марія Кюрі.


Фізика – це круто!

  Проєктна діяльність на уроках – це завжди захопливо та цікаво. Учні створюють відео, презентації, малюнки, лепбуки по обраній темі.
  Фізичні експерименти надихають учнів займатися наукою, більш уважно слухати вчителя, пробувати себе як науковця. Учень 8-Б класу Габорець Арсеній презентував процес кипіння води без нагрівання. Цікаво!













Мій улюблений світ – це не казка,
А реальне щасливе життя,
Бо звільнивши наш світ від насильства,
Можна сміло іти в майбуття.
І коли на теренах країни
Без страждань заживе кожне міст,
Скажуть люди всієї країни:
Україна – це світ без насильства

16 днів проти насильства

  У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у гімназії проходили уроки доброти та творчості «Щасливе дитинство очима дітей», ігри-квести «Толерантність – запорука людяності», години спілкування «Планета толерантності проти булінгу», «Ми проти насилля», на яких діти виготовляли лепбуки і плакати, учні середньої та старшої школи підготували відеоролики «Мій світ без жорстокості!», «Не мовчи!», «Скажи насиллю «НІ!»
  Упродовж акції шкільний психолог провела з учнями 5-9 кл. тренінгові заняття «Толерантність – дорога до миру та злагоди».
  Взаєморозуміння та толерантність – це і є запорука безпечного освітнього процесу. Саме тому у нашій гімназії приділяється велика увага превентивним заходам.
































Підсумкові STEM-УРОКИ

  У рамках проєкту «STEM-освіта» на базі НСК «Олійпійський» пройшли підсумкові уроки з розвитку навичок програмування для учнів 5-7 кл.
  Наші гімназисти з легкістю управляли роботами Sphero BOLT, від чого отримали неймовірний заряд позитивних емоцій.































Районні змагання
зі скелелазіння у закритих приміщеннях «Вертикаль - 2021»

  4 грудня 2021 року на базі нашої гімназії пройшли районні змагання зі скелелазіння у закритих приміщеннях «Вертикаль - 2021» з дотриманням карантинних вимог, на яких учні Дарницького району мали змогу випробувати себе в ролі скелелазів.
  Вітаємо ученицю 7-Б класу Харченко Камілу, котра посіла почесне II місце.













Церемонія «Посвята в гімназисти»

  Уже стало доброю традицією нашого закладу освіти урочисто приймати до великої гімназійної родини нових гімназистів – учнів 5 класу.
  Цього року свято відбулося з дотриманням карантинних вимог і кожний клас окремо презентував свої таланти. Церемонії посвяти в гімназисти передувала тривала та ретельна підготовка учнівських колективів, під час якої кожен мав якнайширше показати і розкрити свої таланти. Традиційно свято завершилось урочистим виконанням гімназійного гімну.







































Майбутні науковці

  2 грудня юні науковці нашої гімназії представляли свої роботи перед учасниками шкільного наукового товариства учнів «Інтелектуал». Науково-дослідницькі роботи старшокласників вражають своєю глибиною, творчим підходом і результатами, які отримали учні після проведених дослідів, порівнянь та спостережень. Роботи Захарчука Максима та Харишина Ігора (11 клас), Фещенко Юлії, Савельєвої Марії, Кирилюк Беати, Конюха Віталія (10 клас) будуть представлені на І (районному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.
  Успіхів нашим юним науковцям!

















ФОТО ДНЯ

  До Дня подяки, який щорічно відзначають у США й Канаді, долучилися і учні 2- 4 класів. Разом зі своїми наставниками, Леоненко О.О. та Лазебник Л.О., діти підготували відеоролик «THANKFUL GRATEFUL BLESSTD».

  Продовжуючи працювати над проектом «Пори року. Свята. Звичаї. Традиції», учні мають гарну можливість творчо і креативно застосовувати свої знання на практиці. Саме використання проектної методики на уроках англійської мови сприяє підвищенню мотивованої активності учнів.








Дитині треба ласка і турбота,
Любов, обійми, щирість і тепло.
І добре слово, творчість і робота,
І доброта, щоб серденько цвіло

Всесвітній день дитини

  До Всесвітнього дня дитини учні гуртка «Merri English», керівник Коробчан М.М., вчитель англійської мови, підготували флешмоб «Я маю право». Метою відзначення цього дня у всьому світі є привернення уваги громадськості до питань захисту прав дітей. Адже кожна дитина має право не тільки на освіту, здоров’я, належну медичну допомогу, ім’я та громадянство, а й право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.
  Захід сприяв розширенню словникового запасу учнів та вдосконаленню практичних навичок застосування англійської мови.








Тиждень безпеки дорожнього руху

  З 15 по 19 листопада у гімназії пройшов II етап Тижня безпеки дорожнього руху. Класні керівники 1-11 кл. провели в онлайн режимі уроки з основ безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому», години спілкування «Безпека на дорозі стосується кожного», практичні заняття в техніці аплікацїї та оригамі «Світлофор», конкурс малюнків «Безпека дорожнього руху», уроки дорожньої грамоти «Дорожні знаки», вікторини «Найкращі знавці правил дорожнього руху».

























Флешмоб «Всі ми – різні, всі ми – рівні!»

  До Міжнародного Дня толерантності учнівське самоврядування гімназії провело флешмоб «Всі ми-різні, всі ми- рівні!», метою якого було показати, що кожна людина індивідуальна і особлива, і кожна людина заслуговує на повагу, визнання її прав і свобод.













Дистанційне навчання

  Третій тиждень дистанційного навчання… Вчителі створюють уроки з використанням платформ Zoom, Google Meet, E-school, Eddy, Classroom, На урок, що допомагає забезпечити ефективність і привабливість навчання.
  Освітній процес продовжується…
















Роби добро - добром тобі воздасться.
І словом й ділом в світ його неси.
І матимеш від того стільки щастя,
Тепла, любові, світла і краси,
Що світ нараз веселкою заграє,
І засиніють чисто небеса.

Всесвітній день доброти

  13 листопада у всьому світі відзначається День доброти. Це унікальне свято, яке допомагає людям проявити тепло і турботу про ближніх.
  Наші гімназисти впевнені, що для проявів своїх почуттів не обов'язково шукати привід, адже добрі справи можна робити щодня, щогодини, щохвилини. Адже коли твоя душа наповнена позитивними емоціями, то вона випромінює тільки добро!







Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

  Вже сталою доброю традицією нашої гімназії щороку у День української писемності та мови долучатися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.
  Цього року дев’ятикласники разом зі своїми вчителями писали диктант із дотриманням карантинних вимог в онлайн режимі, адже головною метою цього флешмобу є спонукання до вивчення української мови, до вдосконалення, єднання навколо рідної мови,

















Онлайн спілкування у звичному режимі.

  Наші гімназисти вже давно звикли до сучасних реалій життя та нових викликів, тому після дистанційних уроків продовжують спілкуватися в онлайн режимі.
  Педагог-організатор Савєлова А.С. провела з лідерами учнівського самоврядування конференцію з елементами тренінгу «Критерії успішності лідера».
  А класний керівник 7-А класу Сліжикова Ю.А. показала для семикласників онлайн майсер-клас з методу графічної систематизації «Хмари слів. Створення хмари слів». Саме таке використання сучасних програм зробить навчання більш ефективним!


















ФОТО ДНЯ
Уроки правил безпечної поведінки під час осінніх канікул.

  З метою запобігання дитячому травматизму в побуті та дотриманням учнями гімназії правил профілактики інфікування на коронавірусну хворобу (COVID-19) класними керівниками 1-11 класів були проведені бесіди зі здобувачами освіти щодо безпеки життєдіяльності під час осінніх канікул: про дотримання правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, правил самозбереження, зокрема, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), про профілактику шлунково-кишкових захворювань, дорожньо-транспортного травматизму, дотримання правил поведінки в громадських місцях, поводження з незнайомими людьми та предметами, при користування громадським транспортом, про безпеку перебування біля річок і водоймищ.









ФОТО ДНЯ
Цікаві уроки біології.

  Що може бути цікавішим, аніж разом з друзями пізнавати навколишній світ, природу, флору і фану? І для цього необов’язково вирушати у далеку подорож чи експедицію. Учні нашої гімназії роблять це у стінах рідного закладу освіти. Саме так цікаво і захоплююче проходять уроки біології, які проводить вчитель біології Бартош Лариса Павлівна.








Слава захисникам!

  До Дня захисника Вітчизни у гімназії пройшли години спілкування «Ми –маленькі козачата, славних козаків внучата», «За честь і славу України!», уроки козацької слави «Козацькому роду – нема переводу», естафети-конкурси «Козацький гарт».
  Учні 10 класу записали відеопривітання захисникам Вітчизни, вірш до якого написала класний керівник, учителька української мови та літератури Нижник В.Г.





















СТОП булінг!

  З метою формування безпечного освітнього середовища та запобігання булінгу в гімназії пройшли години спілкування: «Життя без насильства», «Повага — запорука дружніх стосунків», «Добро починається з тебе», «Протидія булінгу в дитячому середовищі», «Кібербулінг: небезпечне віртуальне спілкування»; правові уроки: «Що таке булінг? Права. Обов’язки. Відповідальність» ; уроки-тренінги «Я проти булінгу».























Бо мир — це щастя, волошкове небо,
Дзвінкий, прозорий, світлий водограй!
Це вічна мрія і людська потреба,
Де всі щасливі і чудовий край.

Міжнародний день миру

  Вже стало доброю традицією у гімназії 21 вересня відзначати Міжнародний день миру: у класах пройшли години спілкування «Ми –за мир на планеті Земля», флешмобом «Голуб миру», учні виготовляли колективний колаж «Мир – це…», конкурс плакатів «Я за мир в Україні».





















STEM-УРОКИ – ЦЕ УРОКИ ЖИТТЯ
У СУЧАСНОМУ ДИНАМІЧНОМУ СВІТІ

  Цифрові технології все більше входять у повсякденне життя людей. З постійним та стрімким їх розвитком зростає попит на фахівців, які є експертами в таких напрямах: наука, технології, інженерія та математика (STEM).

  Гімназія розпочала роботу над проєктом «STEM-освіта» спільно з ФК «Шахтар». Учні 5-7 класів ознайомилися з використанням роботів Sphero BOLT та планшетів Android. Перший урок був присвячений навчанню у додатку Sphero Edu на планшеті, кодуванню за допомогою малювання для виконання заданих дій роботами Sphero BOLT.
















Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

  З 13 по 18 вересня в гімназії пройшов Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, у рамках якого були проведені години спілкування «COVID-19 — новий виклик для всього свiту», ігри-тести «ПРАВДА чи ФЕЙК про КОРОНАВІРУС», майстер-класи по виготовленню лепбуків «Обізнаність про COVID-19 врятує життя», противірусний челендж #здоровотанцюй.
  Відповідно до тематики Тижня також були проведені такі заходи: виховні години «Будь обережним на вулиці і вдома», «Твоя безпека – це твоя уважність», екскурсії до пожежної частини, гра–практикум з правил дорожнього руху «Ми – зразкові пішоходи», «Уроки дорожньої грамоти», урок-вікторина з основ здоров’я «Цінність життя і здоров'я», практичне заняття з евакуації на випадок пожежі та практичне заняття з надання першої домедичної допомоги при різного роду травмах.
  Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Кожний учень нашої гімназії зрозумів, що він почуває себе у безпеці лише тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації.





























Ми знаєм всі, що спорт – це сила.
Він нам здоров’я додає.
І віримо, що серед вас, мій друже,
Майбутні олімпійські чемпіони є!

Олімпійський тиждень

  Традиційно на початку нового навчального року в гімназії було проведено «Олімпійський тиждень», у рамках якого організовано чимало цікавих заходів: тематичні виховні години, інформаційні хвилинки, олімпійські уроки, естафета «Веселі старти», спортивні змагання «Майбутні олімпійці», турніри між старшокласниками.

  Олімпійський тиждень був насичений, цікавий та змістовний, а учні отримали гарний настрій і масу позитивних емоцій.













ФОТО ДНЯ
Захоплюючі домашні завдання.

  Наші гімназисти залюбки виконують домашні завдання, бо що може бути цікавішим, аніж опанування мистецтвом художнього різьблення по овочах і фруктах.

  Учні 2-А класу разом з батьками виготовляли кумедних тварин з прекрасних дарів осені, а потім презентували свої роботи в класі. Саме такі креативні уроки і спонукають до розвитку творчих здібностей учнів.

















В моїй родині - щастя і тепло,
Є край, де найкращі у світі пісні
І цвітом чарує калина,
Де сонце уперше всміхнулось мені
Це дім мій – моя Україна.


Перший урок у гімназії
"З Днем народження, рідна Україно! "

  Новий навчальний 2021-2022 рік у гімназії розпочався Першим уроком, присвяченим 30-річчю Незалежності України. Ювілей Батьківщини – це гарний привід вкотре пригадати про визначні досягнення українців за період незалежності, про шлях до визнання самостійної держави та просто обмінятися думками, що для кожного з нас означає Україна.




















День знань

  1 вересня – це завжди особливе свято: яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою. Саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень.

  Традиційно у цей день до великої шкільної родини приєднуються першокласники, які так з нетерпінням чекали цієї відповідальної миті у своєму житті.

  Уже другий рік поспіль урочиста лінійка відбулася у новому форматі: щоб убезпечити дітей від зараження коронавірусом та з метою дотримання соціальної дистанції, Перший дзвоник пролунав для кожного класу окремо.

  Директор гімназії Зданевич Оксана Григорівна привітала теплими словами всіх першокласників, батьків та вчителів з чудовим святом та побажала міцного здоров’я, мирного неба, високих злетів та вагомих успіхів.







^Вгору
|  2020-2021 н.р.  |      |  2019-2020 н.р.  |

Виховання і тільки виховання - мета школи.    Йоганн Песталоцці
Головна
Колектив
Новини
Для батьків
Навчання
Досягнення
Символіка
Події
Співпраця
Галерея
Контакти
Посилання

Розробка та підтримка сайту Заворотняя Т.М.
Яндекс.Метрика